martes, 16 de noviembre de 2010

Manifest d'Enginyers CNPN

Segurament, molts de vosaltres, nouvinguts (i benvinguts) que sou, no en sabeu res, però tampoc se us assecaran les neurones pel fet de conèixer una mica les vicissituds del vostre club.
Enginyers CNPN és un club històric del barri, fundat a l'any 1931. Ha estat durant tota la seva història un club reflex del seu barri: gent treballadora i tirant a humil. Orgullosa. L'orgull és bo, et permet fer front a les adversistats. Però l'orgull sense horitzó, no és més que força bruta. Energia malbaratada. Enginyers sempre ha estat, abans que res, una idea. I el barri del Poblenou d'ara, poc o res té a veure amb el de fa, no ja 50 anys, simplement 20. El Poblenou d'aquí a ben poc serà -s'està convertint- en un barri high-tech. Empreses de teconologia, transferència de coneixement, serveis, en una trasició segur que massa ràpida entre el greix dels antics tallers a la netedat del bip i el xip.
En aquest context, el club buc insignia del barri està patint una transformació creadora. Dolorosa a vegades, traumàtica, com solen ser sempre les transicions del vell al nou. Aspirem a encarnar aquest nou esperit reivindicant la història que ens és pròpia, però sense fer-ne cap mocador de llàgrimes ni cap guardiola per a donacions a impedits. Els nous temps demanen gent desacomplexada i lliure. La competència és mundial i caníbal. Només sobreviuran els forts. 
Tot això ve a tomb, d'una banda perque sapigueu on us heu embarcat, i de l'altra perque sapigueu què heu de deixar enrera. Ara fa un any, vam patir una escissió a la secció de rugby. Malcontents cridaries. Supervivències, noses d'un passat que cal anar espolsant-se. Hem de fer net si volem aspirar a ser els primers de la classe. Tanta caspa, tanta queixa, tanta subvenció, tant ressentiment. Fora!
En aquest enllaç trobareu unes peces literàries que us exemplificaran en viu i en directe la història que esteu protagonitzant. Bona lectura.

Els manifests han estat extrets del següent article de la web del barri de Poblenou.

Manifest d'Enginyers CNPN

Manifest de les seccions escindides

4 comentarios:

  1. Si los niños no pagan cuota, se consideran profesionales ?

    ResponderEliminar
  2. Ara es diu Enginyers CNPN ?? Aixó si que es nou !

    ResponderEliminar
  3. "Perfecto día para jugar a Rugby en la Foixarda. Enfrente el equipo de los Gòtics. Ya habíamos jugados otras dos veces, las dos con derrotas. En la segunda habíamos dado la cara y ellos estaban muy sorprendidos de nuestro juego a la mano...."
    NO PODEU FER LES CRÒNIQUES EN CATALÁ !!!!

    ResponderEliminar