7-Dani Falcon (Miquel Pellicer a la segona part)
13- Àlex Estevez
14-Marc Clapés
15-Zaka (Va passar d'ala amb la lesió de Gabri i va ser substituit al 30 per Isaac)

Tarda divertida de rugby universitari, bon ambient i amiguisme.

Es preveia una tarda interessant a nivell de rugby per a la UPC i la UPF. Es presentaven dos equips dels forts de la lligueta i igualats. Tarda assoleiada, amb el camp tou i gent a la banda amb ganes de passar-s'ho bé. Nosaltres anàvem amb una bona aliniació i un bon entrenament fet el divendres anterior, amb molt bona actitud i millor execució dels exercicis així que només calia canviar-se, escalfar i esperar que comencés el partit.

Desde bon principi del partit es van veure dos equips amb ganes de jugar. Només començar ens vam instal·lar al seu camp, jugavem la pilota i avançàvem metres, i quan érem placats la gent arribava ràpid i entrava amb ganes a netejar (encara queda però es va veure una clara millora en aquest aspecte), la pilota tornava al 10 i l'Àlex la tornava a jugar la línia, molt cap a l'exterior en la primera part, però la línia es va mostrar ràpida i precisa i es van caure poques pilotes. Al minut 5 el Marc Clapés va estar a punt d'aconseguir una marca després d'una jugada així. Vàries fases de joc, no es perd la pilota, obertura cap a l'ala i a punt d'entrar a marca, llàstima que la pilota li va arribar una mica alta i enrera i va caure per poc. De totes maneres jugàvem al seu camp i poques vegades sortíem de la seva 22. Els Taurons ho intentaven amb ganes, contraatacant a la ma desde el seu propi camp, però tancàvem els espais bé i al final havíen de xutar a seguir, amb la mala sort per ells que sempre sortia la pilota directa i no guanyaven metres, i ens donaven una touche a favor ( els va arribar a passar això fins a 4 vegades en 15 minuts). Aquí es va demostrar que la devantera ha estat treballant bé als entrenos, guanyàvem les touches pròpies amb un Jean espectacular durant tot el partit i es robaven les seves. Amb el que tornàvem a tenir la pilota per muntar un atac que es solia executar amb èxit per la línia, molt ben portada per l'Àlex durant tot el partit que no només va fer un gran partit sinó que a més va mostrar una excel·lent actitud liderant la línia i col·locant-los tota l'estona.

Fruit d'aquest joc i d'estar instal·lats ens el seu camp van començar a caure els punts. Després de vàries possessions de pilota al seu camp obtenim un cop de càstig a favor a 10 metres de la seva marca, Solano veu la ocasió per fer allò que li agrada i demana la pilota sense que els companys estiguin col·locats ni atents i entra sol i sense recolzaments, de totes maneres passa a través de la defensa i aconsegueix un bon assaig ben transformat per l'Àlex Benet (7-0 minut 10).

Al minut 17 un jugador és placat al seu camp, es triga una mica en arribar a netejar, de totes maneres es guanya el ruck i el 9 obre cap a l'Àlex sense que la línia estigui col·locada encara, de manera que aquest decideix provar el drop i la cola entre pals (10-0 minut 17).

Amb 10 punts a favor nostre els de la Pompeu es van espavil·lar i nosaltres potser ens vam relaxar una mica, el joc es va tornar més imprecís per moments fent cops de càstig i aconseguint que la possessió de pilota s'igualés i que el joc s'instal·lés al nostre camp. Així que cap al minut 30 ells es van situar a la nostra 22 i no van perdre la pilota. Quan es van veure a prop de la nostra marca i amb la pilota a les seves mans i animats per la seva gent van començar a provar d'entrar i entrar per força. Amb més voluntat que cap, però com aquest és un esport 70% actitud després de varis intents van aconseguir l'assaig entrant de cap pel mig del paquet tot i que ho vam defensar bé (apunt: si els davanters haguèssim defensats més baixos, esperant-los de genolls a terra fins i tot els hagués costat molt més entrar). L'assaig no va ésser transformat (10-5 minut 33).

De totes maneres després de la sortida de mig camp vam tornar amb el joc que tant bé ens havia anat i la pompeu no va tornar a creuar el mig camp. En una pilota que ells tenien, fruit de la nostra pressió van fer un error i els hi va caure. Nosaltres atents la vam recuperar i amb molt bona visió de joc, veient que estaven descolocats vam moure la pilota amb molta velocitat i després de 3 passes la pilota arriba al Jean amb camp i espai per davant que fa una gran cursa desde la línia de 40 fintant els jugadors que tenia per davant i aconseguint una marca sota pals transformada de nou per l'Àlex (17-5 minut 37). Vull destacar aqui el gran partit que estava fent el Jean, guanyant i robant les touches i omnipresent durant tot el partit.

Amb aquest resultat es va arribar a la mitja part i es van fer els canvis.

A la segona part els canvis no es van notar, la gent que va entrar va seguir ficada dins del partit, concentrada i aportant però degut al cansanci es comentien més errades per part dels dos equips i el ritme del partit va baixar. La diferència principal va venir que quan ells tenien cops de càstig a favor els seus xuts a banda no sempre sortíen o guanyaven molts metres, en canvi quan éren a favor nostre l'Àlex les enviava totes a fora i a més guanyant molt metres, que combinat amb unes touches ben executades ens permetien jugar al seu camp tota l'estona. Amb la mateixa fòrmula que a la primera part l'Àlex va tornar a provar un parell de drops dels quals va colar 1. (20-5 minut 51). Durant aquests primers 15 minuts de la segona part va ser quan es van veure grans jugades de la nostra línia de tres quarts amb el Bernat entrant per velocitat després del segon centro i obrint-la cap a l'ala, aconseguint guanyar metres (bon partit de Bernat amb molt bones mans de 15 i també de Àlex Estévez jugant la pilota amb criteri i defensant amb contundència). De totes maneres els taurons ens tancaven l'espai i a nosaltres ens faltava la picardia (i l'experiència) de reprimir les ganes d'escapar-nos i fer un pas endins de manera que molts cop érem trets fora del camp perdent la pilota. Tot i així al minut 56 el Solano va demanar una pilota en curt dins la seva 22 i (aquest cop amb recolzaments) aconseguia trencar per potència la seva defensa aconseguint una marca que l'Àlex transformava (27-5 minut 56).

Els 22 minuts que faltaven pel final del partit van seguir la mateixa tònica només que nosaltres vam baixar una mica el ritme (suposo que pel cansanci) i també a que el Guillem, que no va mostrar el gran nivell d'altres partits de 9, va començar perdre confiança en el seu passe i les pilotes arribaven al 10 amb bastant problemes, amb el que l'Àlex no tenia tantes opcions per fer jugar la seva línia. Tot i així s'arreglava la situació, i defensant amb actitud vam deixar el nostre marcador en contra de la segona part a 0 i encara haguessim pogut fer alguna marca més. Al minut 78' el Guillem va estar a punt d'aconseguir un assaig marxant pel tancat tot sol i demostrant amor propi però va ser aturat a poc de la línia de marca. 2 minuts més tard el partit s'acabava deixant un bon sabor de boca a l'EQUIP d'UPC, als espectadors i també als Taurons que van sortir del camp amb el cap alt.

Un cop acabat el partit és va jugar una tercera part de 30 minuts en la que van tenir entrada tots els jugadors que no havíen pogut ésser convocats pel partit oficial que tot i el lògic desordre va resultar divertit i va fer que tothom tingués els seus minuts de rugby i que la tarda fos complerta. No estic segur però crec que aquest tercer temps va acabar 5-7 a favor de la UPF.

MVP - Àlex Benet i Jean
A millorar: en línies generals bé, però crec que encara hi ha marge de millora en arribar a temps i als rucks, entrar baixos i en no deixar-nos fer fora del camp quan tenim la pilota.

Felicitats a tothom

Fets destacats: al minut 280 (sí sí, 280!!) apareix el Marc Rodríguez pel quintxo que venia a entrenar com cada divendres.

Gràcies a l'equip d'UPC i al de la UPF per aquesta bona jornada de rugby i amiguisme.